Ülkemizin her tarafında çoğu kimsenin bilemediği enfes lezzetler bulunuyor. Anadolu’nun pek çok yerinde girişimciler muhteşem lezzetler üretmelerine rağmen hak ettikleri değeri bir türlü göremiyorlar.
Aydo Dondurma, 1962 yılından günümüze kadar Anadolu’nun en lezzetli dondurmasını üretiyor. İznik’te dondurma geleneğini üç kuşaktır sürdüren Aydo Dondurma 2002 yılında Türk Patent’ten markasını da alarak yaşam savaşı veriyor.
Yöre özgü meyvelerden doğal olarak üretilen dondurmayı ilk olarak dede İsmail Aydın üretmiş. Aydo Dondurma hala doğal süt ve doğal saleple üretiliyor. Çocukları ve torunları İznik’te ısrarla bu lezzet serüvenini yürütüyorlar. Doğal sütten üretilen dondurmanın çileklisi, kavunlusu, vişnelisi, frambuazlısı, böğürtlenlisi, karamellisi, kestanelisi, muzlusu, şeftalisi ve limonlusu afiyetle yenilebilir.
Torun Sertaç Aydın ile başlamış olduğumuz sohbeti baba Serdar Aydın ile devam ettirince muazzam bir lezzetin içinde olduğumu anladım. Dondurmanın yanında bir de doğal limonata gerçekten mükemmel oluyor.
www.aydo.biz
(0224) 757 16 92, 757 76 50
Yazı ve fotoğraflar: İsmail Şahinbaş
You may also like
-
16 Kas
Elliayaklı Mantarı Kızartması / Pazaryeri
YemekElliayaklı mantarı kimi yerde püsküllü, kimi yerde de karıbahar mantarı olarak isimlendirilir. Bu mantarlar Ahı ...
-
17 Oca
Reis Usta’dan Safranlı Düğün Çorbası
YemekAkşamdan safranı ıslatıyoruz. Yapacağımız çorbanın tadı ve renginin daha güzel olması için 1 / 2 ...
-
16 Eki
Susesi; Kahvaltı Ötesi Bir Mekân
YemekSadece Gündüzbey’in değil, Malatya’nın ve hatta bölgenin değil Türkiye’nin en gözde kahvaltı mekânlarından biri ve ...
-
26 Ara
Reis Usta’dan Ispanaklı Ballı Yayım
YemekBenim adım Reis Usta. İşim sanat (yani zanaat). Sanatın adı aşçılık. Aşçılığın adı, her renkte ...