Değirmendere Fındığı

01 Ağustos of 2011 by

Değirmendere’nin en meşhur ürünlerinden birisi de Değirmendere fındığıdır. Değirmendere fındığı yaklaşık 150 yıl önce yetiştirilmeye başlanmıştır. Belde halkı bu dönemlerde yetiştirdiği ürünleri kayıklarla İstanbul’a götürerek satıp geçimini sağlamaktaydı.


Günümüzde ise Değirmendere fındığı yeşil kabuğu ile D – 130 karayolu kenarında, Gölcük ile Halıdere arasındaki alanda da satılmaktadır. Karadeniz fındığının aksine, Değirmendere fındığı sivri veya yassıdır ve taze olarak yenmektedir…

Değirmendere fındığı günümüzde oldukça sınırlı bir alanda yetiştirilmektedir. Ve teşviklerle ayakta tutulmaya çalışılmaktadır. Her yıl 28 – 30 Temmuz tarihlerinde geleneksel Fındık Festivali düzenlenerek fındık yetiştiricini teşvik edilmektedir.

 

 


 

 

 

Previous:

Siz Hiç Keklik Gördünüz Mü?

Next:

Hayyam’ın İzinde

You may also like

Post a new comment