Domates mantarı, isminden de anlaşılacağı gibi aynı olgunlaşmış domatese benziyor. Bu tür mantarlar Pazaryeri’nde hem bahar aylarında, hem de güz aylarında çıkıyor. Ama daha çok güz aylarında yaygın görülüyor.
Domates mantarlarının benzeri zehirli bir türü bu bölgede bulunuyor. Bu zehirli tür daha çok bahar aylarında çıkıyor. Bu türün zehirli olanın üstü kaygan ve içi beyaz oluyor.
Tüm bu uyarıları yaptıktan sonra çekimlerini yapmış olduğumuz mantarları her zaman olduğu gibi Nur Kasap Mesut Bey’in lokantasında ustamız Fatih Kınık’a teslim ettik. Fatih Kınık bölgeyi çok iyi bilen, bitki ve hayvan çeşitliliğini iyi tanıyan dost bir kişilik.
Domates mantarlarının üzerini kaplayan beyaz kısmı soyularak çıkarılıyor. Daha sonra yıkadıktan sonra elma dilimi şeklinde kesiliyor. Keserken dikkat edilmesi gereken konu; mantarların çok ince kesilmemesi gerekiyor. Daha sonra kesilen mantarları kızgın yağda suyu çekilene kadar kızartıyoruz. Mantar yemeği yapmak çok kolay ve yemesi keyifli bir iş ancak mantarları doğadan seçme işi bu işin en önemli tarafı.
Yazı ve fotoğraflar: İsmail Şahinbaş
You may also like
-
22 Haz
Çorbacı / Kastamonu
YemekÇorbacı, ağız tadına önem veren gezginler için Kastamonu’da bir lezzet durağı. Belediye Caddesi üzerinde, 8 ...
-
25 Tem
Dıngılıgül Lokantası
YemekYönünüzü bir gün Iğdır’a çevirin. Ağrı Dağı’nın kuzey eteklerinde yer alan ve üç ülkeye sınırı ...
-
23 Ağu
Keşfedilmeyi Bekleyen Bir Cennet Köşesi; Karasu Kır Lokantası
YemekYeşilin çıldırtıcı tonları ile bezeli uçsuz bucaksız uzayan Araç Vadisi’nin ortasında, Karasu Çayı’nın üzerinde doğal ...
-
01 Eyl
Emin Izgara – Mustafakemalpaşa / Bursa
YemekEmin Izgara Mustafakemalpaşa’da 40 yıldır aynı titizlikle hizmet veren bir lokanta. Lokantanın hem ustası hem ...