Domates Mantarı Kızartması / Pazaryeri

26 Ekim of 2015 by

Domates mantarı, isminden de anlaşılacağı gibi aynı olgunlaşmış domatese benziyor. Bu tür mantarlar Pazaryeri’nde hem bahar aylarında, hem de güz aylarında çıkıyor. Ama daha çok güz aylarında yaygın görülüyor.

domates mantari dogranmis hali

Domates mantarlarının benzeri zehirli bir türü bu bölgede bulunuyor. Bu zehirli tür daha çok bahar aylarında çıkıyor. Bu türün zehirli olanın üstü kaygan ve içi beyaz oluyor.

domates mantari kizartma

Tüm bu uyarıları yaptıktan sonra çekimlerini yapmış olduğumuz mantarları her zaman olduğu gibi Nur Kasap Mesut Bey’in lokantasında ustamız Fatih Kınık’a teslim ettik. Fatih Kınık bölgeyi çok iyi bilen, bitki ve hayvan çeşitliliğini iyi tanıyan dost bir kişilik.

domates mantari dogal

Domates mantarlarının üzerini kaplayan beyaz kısmı soyularak çıkarılıyor. Daha sonra yıkadıktan sonra elma dilimi şeklinde kesiliyor. Keserken dikkat edilmesi gereken konu; mantarların çok ince kesilmemesi gerekiyor. Daha sonra kesilen mantarları kızgın yağda suyu çekilene kadar kızartıyoruz. Mantar yemeği yapmak çok kolay ve yemesi keyifli bir iş ancak mantarları doğadan seçme işi bu işin en önemli tarafı.

 

Yazı ve fotoğraflar: İsmail Şahinbaş

Previous:

Dedekülahı Kızartması / Pazaryeri

Next:

Senaver Mantarı Kızartması / Kestel

You may also like

  • 13 Kas

    Saklıbahçe – Palu / Elazığ

    Yemek

    Saklıbahçe Palu’da, Murat Nehri’nin hemen kıyısında, Karşıbahçeler Mahallesi’nde yer alıyor. İşletme, bahçe içerisinde çok güzel ...

  • 02 Mar

    Yenice Mangal Evi

    Yemek

    Yenice Mangal Evi, Karabük yönünden Yenice’ye varmadan önce iki petrol istasyonun hemen yanında bulunuyor. Yenice ...

  • 25 Tem

    Dıngılıgül Lokantası

    Yemek

    Yönünüzü bir gün Iğdır’a çevirin. Ağrı Dağı’nın kuzey eteklerinde yer alan ve üç ülkeye sınırı ...

  • 15 Eyl

    Aydo Dondurma – İznik / Bursa

    Yemek

    Ülkemizin her tarafında çoğu kimsenin bilemediği enfes lezzetler bulunuyor. Anadolu’nun pek çok yerinde girişimciler muhteşem ...

Post a new comment