Elliayaklı Mantarı Kızartması / Pazaryeri

16 Kasım of 2015 by

elliayakli mantari

Elliayaklı mantarı kimi yerde püsküllü, kimi yerde de karıbahar mantarı olarak isimlendirilir. Bu mantarlar Ahı Dağı’nda güz mevsimlerinde görülüyor. Yemeğinin yapımı için özellikle doğru mantarı seçmek gerekiyor. Ancak bu tür mantarın doğada zehirlisi bulunmuyor. Doğru mantar seçimini yaptıktan sonra yıkanıp hafif yağda haşlanıp kızartılıyor. Fatih Kınık ustamızın tarifi bu şekilde. Her zaman olduğu Nur Kasap Mesut Bey’in lokantasında bu işlemleri gerçekleştirdik.

Yazı ve fotoğraflar: İsmail Şahinbaş

Previous:

Senaver Mantarı Kızartması / Kestel

Next:

Et Sote / Beyağaç

You may also like

  • 21 Şub

    Kandıra Yoğurdu

    Yemek

    Kandıra’ya has en bilinen değerlerden biri de meşhur Kandıra yoğurdudur. Yöreye özgü Kandıra yoğurdu, manda, ...

  • 16 Kas

    Elliayaklı Mantarı Kızartması / Pazaryeri

    Yemek

    Elliayaklı mantarı kimi yerde püsküllü, kimi yerde de karıbahar mantarı olarak isimlendirilir. Bu mantarlar Ahı ...

  • 10 Eki

    Pişmaniye

    Yemek

    İzmit’e özgü bir tatlı türü olarak ün kazanan pişmaniye kentin simgesi gibidir. Özgün bir tatlı ...

  • 09 Ağu

    İhsaniye Elması

    Yemek

    Kocaeli’de elma denildi mi akla gelen ilk yer İhsaniye’dir. İhsaniye elması bölgede o kadar ünlüdür ...

Post a new comment