Elliayaklı Mantarı Kızartması / Pazaryeri

16 Kasım of 2015 by

elliayakli mantari

Elliayaklı mantarı kimi yerde püsküllü, kimi yerde de karıbahar mantarı olarak isimlendirilir. Bu mantarlar Ahı Dağı’nda güz mevsimlerinde görülüyor. Yemeğinin yapımı için özellikle doğru mantarı seçmek gerekiyor. Ancak bu tür mantarın doğada zehirlisi bulunmuyor. Doğru mantar seçimini yaptıktan sonra yıkanıp hafif yağda haşlanıp kızartılıyor. Fatih Kınık ustamızın tarifi bu şekilde. Her zaman olduğu Nur Kasap Mesut Bey’in lokantasında bu işlemleri gerçekleştirdik.

Yazı ve fotoğraflar: İsmail Şahinbaş

Previous:

Senaver Mantarı Kızartması / Kestel

Next:

Et Sote / Beyağaç

You may also like

  • 25 Tem

    Dıngılıgül Lokantası

    Yemek

    Yönünüzü bir gün Iğdır’a çevirin. Ağrı Dağı’nın kuzey eteklerinde yer alan ve üç ülkeye sınırı ...

  • 01 Eyl

    Et Sote / Beyağaç

    Yemek

    Beyağaç, Denizli’nin Muğla sınırında Sandras Dağları’nın kuzeyinde bir yerleşim yeri. Çılgın kalabalıktan uzak, hala selamın ...

  • 05 Ağu

    Şeref Lokantası – Yenişehir / Bursa

    Yemek

    Yenişehir, bir yanı İznik Gölü, diğer yanı Uludağ manzarası ile Bursa’nın çok eski bir yerleşimi. ...

  • 09 Ağu

    İhsaniye Elması

    Yemek

    Kocaeli’de elma denildi mi akla gelen ilk yer İhsaniye’dir. İhsaniye elması bölgede o kadar ünlüdür ...

Post a new comment