Beyağaç, Denizli’nin Muğla sınırında Sandras Dağları’nın kuzeyinde bir yerleşim yeri. Çılgın kalabalıktan uzak, hala selamın değer bulduğu küçük bir yerleşim alanı. Çiçekbaba Eren Günü belgeseli çekimleri için iki yıldır Ağustos ayının ‘Dördüncü Perşembe’si düzenli olarak ziyaret ettiğim bir yöre.
Anadolu’nun çok az bilenen bu yöresinde bir lezzet durağı bulmak çok hoş duygular yaşattı. Çok fazla et tüketmemekle birlikte Akçay Kır Lokantası’nda yemiş olduğum ‘Et sote’den keyif aldım.
Tesis tüm yıl açık. Tesis sahibi Muhammet Akçay beyefendi biri. Yemediği yemeği yedirmez olarak tabir edilen insanlardan. Ulu çınar ve kızılağaçların altında nehir kenarında bölgeye yapacağınız ziyaret sırasında bu temiz ve leziz tesisi kaçırmayın.
Muhammet Bey’in telefonu: (0532) 779 64 83
Metin ve fotoğraflar: İsmail Şahinbaş
You may also like
-
18 Ağu
Tirilye Öz Sevil Dondurma, Mudanya / Bursa
YemekAli Paşa Saymaz, Karadeniz kökenli ilginç bir girişimci. 1963 yılından günümüze pasta ve dondurma üretiyor. ...
-
22 Haz
Çorbacı / Kastamonu
YemekÇorbacı, ağız tadına önem veren gezginler için Kastamonu’da bir lezzet durağı. Belediye Caddesi üzerinde, 8 ...
-
26 Ara
Reis Usta’dan Ispanaklı Ballı Yayım
YemekBenim adım Reis Usta. İşim sanat (yani zanaat). Sanatın adı aşçılık. Aşçılığın adı, her renkte ...
-
09 Ağu
İhsaniye Elması
YemekKocaeli’de elma denildi mi akla gelen ilk yer İhsaniye’dir. İhsaniye elması bölgede o kadar ünlüdür ...