Beyağaç, Denizli’nin Muğla sınırında Sandras Dağları’nın kuzeyinde bir yerleşim yeri. Çılgın kalabalıktan uzak, hala selamın değer bulduğu küçük bir yerleşim alanı. Çiçekbaba Eren Günü belgeseli çekimleri için iki yıldır Ağustos ayının ‘Dördüncü Perşembe’si düzenli olarak ziyaret ettiğim bir yöre.
Anadolu’nun çok az bilenen bu yöresinde bir lezzet durağı bulmak çok hoş duygular yaşattı. Çok fazla et tüketmemekle birlikte Akçay Kır Lokantası’nda yemiş olduğum ‘Et sote’den keyif aldım.
Tesis tüm yıl açık. Tesis sahibi Muhammet Akçay beyefendi biri. Yemediği yemeği yedirmez olarak tabir edilen insanlardan. Ulu çınar ve kızılağaçların altında nehir kenarında bölgeye yapacağınız ziyaret sırasında bu temiz ve leziz tesisi kaçırmayın.
Muhammet Bey’in telefonu: (0532) 779 64 83
Metin ve fotoğraflar: İsmail Şahinbaş
You may also like
-
27 Ara
Reis Usta’dan Rum Mantısı
YemekEvde hazırladığımız mantımızı haşladıktan sonra şu işlemleri yapıyoruz. Tavamıza göz kararımıza göre margarini koyuyoruz. 2 ...
-
16 Mar
Mervey Lokantası / Keles
YemekUludağ’ın güney yüzünü herkesin görmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu doğa, Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde olsa gezginlerimiz ...
-
31 Mar
Lezzet Sofrası – Gürün / Sivas
YemekGezginler için yemek konusu hep önemli olmuştur. Gezgin genelde temiz ve yöresel ürün yemek ister. ...
-
17 Oca
Reis Usta’dan Safranlı Düğün Çorbası
YemekAkşamdan safranı ıslatıyoruz. Yapacağımız çorbanın tadı ve renginin daha güzel olması için 1 / 2 ...