Et Sote / Beyağaç

01 Eylül of 2016 by

Beyağaç, Denizli’nin Muğla sınırında Sandras Dağları’nın kuzeyinde bir yerleşim yeri. Çılgın kalabalıktan uzak, hala selamın değer bulduğu küçük bir yerleşim alanı. Çiçekbaba Eren Günü belgeseli çekimleri için iki yıldır Ağustos ayının ‘Dördüncü Perşembe’si düzenli olarak ziyaret ettiğim bir yöre.

yemek

Anadolu’nun çok az bilenen bu yöresinde bir lezzet durağı bulmak çok hoş duygular yaşattı. Çok fazla et tüketmemekle birlikte Akçay Kır Lokantası’nda yemiş olduğum ‘Et sote’den keyif aldım.

Tesis tüm yıl açık. Tesis sahibi Muhammet Akçay beyefendi biri. Yemediği yemeği yedirmez olarak tabir edilen insanlardan. Ulu çınar ve kızılağaçların altında nehir kenarında bölgeye yapacağınız ziyaret sırasında bu temiz ve leziz tesisi kaçırmayın.

Muhammet Bey’in telefonu: (0532) 779 64 83

Metin ve fotoğraflar: İsmail Şahinbaş

Previous:

Elliayaklı Mantarı Kızartması / Pazaryeri

You may also like

  • 01 Eyl

    Et Sote / Beyağaç

    Yemek

    Beyağaç, Denizli’nin Muğla sınırında Sandras Dağları’nın kuzeyinde bir yerleşim yeri. Çılgın kalabalıktan uzak, hala selamın ...

  • 30 Mar

    Esentepe Lokantası – Palu / Elazığ

    Yemek

    Palu şehir merkezinde bulunan lokantada son derece lezzetli yemekleri yemek mümkün. Temiz bir işyeri. Bölge ...

  • 10 Eki

    Nur Kasap / Pazaryeri

    Yemek

    Anadolu’nun birçok yerinde ismi bilinmeyen girişimcilerin hazırlamış olduğu lezzetler bulunuyor. Bilecik Pazaryeri’nde Nur Kasap’ta bu ...

  • 26 Eki

    Domates Mantarı Kızartması / Pazaryeri

    Yemek

    Domates mantarı, isminden de anlaşılacağı gibi aynı olgunlaşmış domatese benziyor. Bu tür mantarlar Pazaryeri’nde hem ...

Post a new comment