Ülkemizde en fazla sevilen ve tüketilen besinlerden birisi olan simit bu özelliği nedeniyle Türkiye’nin hemen her köşesinde kolaylıkla bulabileceğiniz bir yiyecektir.
Fakat en iyi simit hangisidir sorusuna verilecek en iyi cevap, İzmit simididir. İzmit simidini diğer kentlerde yapılan simitlerden farklı kılan özellikleri, üretilirken ideal ölçüde gevrek olmasına dikkat edilmesi ve susamlarının da en uygun biçimde kızarmış olmasıdır.
Bu yönüyle İzmit’in alâmetifarika ürünlerinden birisi olan İzmit simidinin bir diğer belirgin özelliği de mutlaka odun fırınlarında pişirilmesidir.
You may also like
-
21 Eki
Dedekülahı Kızartması / Pazaryeri
YemekAhi Dağı’nın belgeselini hazırlarken sevgili dostum Fatih Kınık, çekmiş olduğumuz kimi mantarları toplamış olduğunu gördüm. ...
-
21 Şub
Kandıra Yoğurdu
YemekKandıra’ya has en bilinen değerlerden biri de meşhur Kandıra yoğurdudur. Yöreye özgü Kandıra yoğurdu, manda, ...
-
03 Kas
Balıkçı Mustafa, Boğazova – İnegöl / Bursa
YemekBalıkçı Mustafa Boğazova’da, ulu gürgen ağaçları altında, ortasından geçen derenin kenarında bulunan bir işletme. İnegöl’e ...
-
26 Ara
Reis Usta’dan Ispanaklı Ballı Yayım
YemekBenim adım Reis Usta. İşim sanat (yani zanaat). Sanatın adı aşçılık. Aşçılığın adı, her renkte ...