İzmit Simidi

15 Şubat of 2011 by

Ülkemizde en fazla sevilen ve tüketilen besinlerden birisi olan simit bu özelliği nedeniyle Türkiye’nin hemen her köşesinde kolaylıkla bulabileceğiniz bir yiyecektir.

Fakat en iyi simit hangisidir sorusuna verilecek en iyi cevap, İzmit simididir. İzmit simidini diğer kentlerde yapılan simitlerden farklı kılan özellikleri, üretilirken ideal ölçüde gevrek olmasına dikkat edilmesi ve susamlarının da en uygun biçimde kızarmış olmasıdır.

Bu yönüyle İzmit’in alâmetifarika ürünlerinden birisi olan İzmit simidinin bir diğer belirgin özelliği de mutlaka odun fırınlarında pişirilmesidir.

Previous:

Reis Usta’dan Safranlı Düğün Çorbası

Next:

Kandıra Yoğurdu

You may also like

  • 21 Şub

    Kandıra Yoğurdu

    Yemek

    Kandıra’ya has en bilinen değerlerden biri de meşhur Kandıra yoğurdudur. Yöreye özgü Kandıra yoğurdu, manda, ...

  • 16 Haz

    PAZART Her Pazar Cihangir Firuzağa Meydanı’nda!

    Yemek

    5 Haziran’da kapılarını açan Cihangir Güzelleştirme Derneği ve gönüllülerin katkıları ile yürütülen, PAZART Sanat ve ...

  • 15 Şub

    İzmit Simidi

    Yemek

    Ülkemizde en fazla sevilen ve tüketilen besinlerden birisi olan simit bu özelliği nedeniyle Türkiye’nin hemen ...

  • 22 Haz

    Çorbacı / Kastamonu

    Yemek

    Çorbacı, ağız tadına önem veren gezginler için Kastamonu’da bir lezzet durağı. Belediye Caddesi üzerinde, 8 ...

Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.