İzmit Simidi

15 Şubat of 2011 by

Ülkemizde en fazla sevilen ve tüketilen besinlerden birisi olan simit bu özelliği nedeniyle Türkiye’nin hemen her köşesinde kolaylıkla bulabileceğiniz bir yiyecektir.

Fakat en iyi simit hangisidir sorusuna verilecek en iyi cevap, İzmit simididir. İzmit simidini diğer kentlerde yapılan simitlerden farklı kılan özellikleri, üretilirken ideal ölçüde gevrek olmasına dikkat edilmesi ve susamlarının da en uygun biçimde kızarmış olmasıdır.

Bu yönüyle İzmit’in alâmetifarika ürünlerinden birisi olan İzmit simidinin bir diğer belirgin özelliği de mutlaka odun fırınlarında pişirilmesidir.

Previous:

Reis Usta’dan Safranlı Düğün Çorbası

Next:

Kandıra Yoğurdu

You may also like

  • 16 Mar

    Mervey Lokantası / Keles

    Yemek

    Uludağ’ın güney yüzünü herkesin görmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu doğa, Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde olsa gezginlerimiz ...

  • 27 Eki

    Senaver Mantarı Kızartması / Kestel

    Yemek

    Kuzey Uludağ’ın eteklerinde yer alan Alaçam ve Gözede köyleri arasında toplamış olduğumuz ‘Senaver Mantarı’nın kızarmasının ...

  • 31 Mar

    Lezzet Sofrası – Gürün / Sivas

    Yemek

    Gezginler için yemek konusu hep önemli olmuştur. Gezgin genelde temiz ve yöresel ürün yemek ister. ...

  • 09 Ağu

    İhsaniye Elması

    Yemek

    Kocaeli’de elma denildi mi akla gelen ilk yer İhsaniye’dir. İhsaniye elması bölgede o kadar ünlüdür ...

Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.