İzmit Simidi

15 Şubat of 2011 by

Ülkemizde en fazla sevilen ve tüketilen besinlerden birisi olan simit bu özelliği nedeniyle Türkiye’nin hemen her köşesinde kolaylıkla bulabileceğiniz bir yiyecektir.

Fakat en iyi simit hangisidir sorusuna verilecek en iyi cevap, İzmit simididir. İzmit simidini diğer kentlerde yapılan simitlerden farklı kılan özellikleri, üretilirken ideal ölçüde gevrek olmasına dikkat edilmesi ve susamlarının da en uygun biçimde kızarmış olmasıdır.

Bu yönüyle İzmit’in alâmetifarika ürünlerinden birisi olan İzmit simidinin bir diğer belirgin özelliği de mutlaka odun fırınlarında pişirilmesidir.

Previous:

Reis Usta’dan Safranlı Düğün Çorbası

Next:

Kandıra Yoğurdu

You may also like

Post a new comment