Kandıra Yoğurdu

21 Şubat of 2011 by

Kandıra’ya has en bilinen değerlerden biri de meşhur Kandıra yoğurdudur. Yöreye özgü Kandıra yoğurdu, manda, inek ve koyun sütünün karışımı ile yapılmaktadır.

Kandıra Kaymakamlığı’nın girişimleriyle yoğurdun gelişme sağlaması amacıyla yörede manda kesimi veya canlı hayvanın dışarı satışı kontrol altında tutulmaktadır.

3 / 2 oranında manda sütü ve 3 / 1 oranında inek sütü karıştırılarak, özel şartlarda ve alüminyum kaplarda mayalanarak elde edilen yoğurt, yine aynı kaplarda tüketiciye sunulmaktadır.

Previous:

İzmit Simidi

Next:

PAZART Her Pazar Cihangir Firuzağa Meydanı’nda!

You may also like

  • 01 Eyl

    Et Sote / Beyağaç

    Yemek

    Beyağaç, Denizli’nin Muğla sınırında Sandras Dağları’nın kuzeyinde bir yerleşim yeri. Çılgın kalabalıktan uzak, hala selamın ...

  • 03 Kas

    Balıkçı Mustafa, Boğazova – İnegöl / Bursa

    Yemek

    Balıkçı Mustafa Boğazova’da, ulu gürgen ağaçları altında, ortasından geçen derenin kenarında bulunan bir işletme. İnegöl’e ...

  • 16 Mar

    Mervey Lokantası / Keles

    Yemek

    Uludağ’ın güney yüzünü herkesin görmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu doğa, Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde olsa gezginlerimiz ...

  • 15 Eyl

    Aydo Dondurma – İznik / Bursa

    Yemek

    Ülkemizin her tarafında çoğu kimsenin bilemediği enfes lezzetler bulunuyor. Anadolu’nun pek çok yerinde girişimciler muhteşem ...

Post a new comment