Kandıra Yoğurdu

21 Şubat of 2011 by

Kandıra’ya has en bilinen değerlerden biri de meşhur Kandıra yoğurdudur. Yöreye özgü Kandıra yoğurdu, manda, inek ve koyun sütünün karışımı ile yapılmaktadır.

Kandıra Kaymakamlığı’nın girişimleriyle yoğurdun gelişme sağlaması amacıyla yörede manda kesimi veya canlı hayvanın dışarı satışı kontrol altında tutulmaktadır.

3 / 2 oranında manda sütü ve 3 / 1 oranında inek sütü karıştırılarak, özel şartlarda ve alüminyum kaplarda mayalanarak elde edilen yoğurt, yine aynı kaplarda tüketiciye sunulmaktadır.

Previous:

İzmit Simidi

Next:

PAZART Her Pazar Cihangir Firuzağa Meydanı’nda!

You may also like

  • 06 Nis

    Çınar Restoran – Orhangazi / Bursa

    Yemek

    İznik Gölü’nün batısında, suya sıfır konuma bir yer burası. Eski iskelenin hemen yanında yer alan ...

  • 09 Şub

    Erkeç Güveci / Keles

    Yemek

    Uludağ’ın güney eteklerinde, kendi öz değerleri ile yaşayan bir şehir Keles. Kendi öz değerleri, kendi ...

  • 15 Şub

    İzmit Simidi

    Yemek

    Ülkemizde en fazla sevilen ve tüketilen besinlerden birisi olan simit bu özelliği nedeniyle Türkiye’nin hemen ...

  • 22 Haz

    Çorbacı / Kastamonu

    Yemek

    Çorbacı, ağız tadına önem veren gezginler için Kastamonu’da bir lezzet durağı. Belediye Caddesi üzerinde, 8 ...

Post a new comment