Kandıra’ya has en bilinen değerlerden biri de meşhur Kandıra yoğurdudur. Yöreye özgü Kandıra yoğurdu, manda, inek ve koyun sütünün karışımı ile yapılmaktadır.
Kandıra Kaymakamlığı’nın girişimleriyle yoğurdun gelişme sağlaması amacıyla yörede manda kesimi veya canlı hayvanın dışarı satışı kontrol altında tutulmaktadır.
3 / 2 oranında manda sütü ve 3 / 1 oranında inek sütü karıştırılarak, özel şartlarda ve alüminyum kaplarda mayalanarak elde edilen yoğurt, yine aynı kaplarda tüketiciye sunulmaktadır.
You may also like
-
01 Eyl
Et Sote / Beyağaç
YemekBeyağaç, Denizli’nin Muğla sınırında Sandras Dağları’nın kuzeyinde bir yerleşim yeri. Çılgın kalabalıktan uzak, hala selamın ...
-
21 Eki
Dedekülahı Kızartması / Pazaryeri
YemekAhi Dağı’nın belgeselini hazırlarken sevgili dostum Fatih Kınık, çekmiş olduğumuz kimi mantarları toplamış olduğunu gördüm. ...
-
16 Haz
PAZART Her Pazar Cihangir Firuzağa Meydanı’nda!
Yemek5 Haziran’da kapılarını açan Cihangir Güzelleştirme Derneği ve gönüllülerin katkıları ile yürütülen, PAZART Sanat ve ...
-
23 Ağu
Keşfedilmeyi Bekleyen Bir Cennet Köşesi; Karasu Kır Lokantası
YemekYeşilin çıldırtıcı tonları ile bezeli uçsuz bucaksız uzayan Araç Vadisi’nin ortasında, Karasu Çayı’nın üzerinde doğal ...