Oba Sofrası – İnegöl / Bursa

22 Temmuz of 2015 by

Oba Sofrası, Tahtaköprü – Domaniç Yolu’nun 6. km’de Arapoturağı Yaylası’nda bulunuyor. Bizi buraya çeken lezzetin en başında; bu müessesenin tadına doyum olmaz kuru fasulyesi geliyordu.

oba sofrasi

Arapoturağı Yaylası İnegöl – Domaniç sınırında bir yayla. Domaniç’e doğru gidildiğinde bizleri karşılayacak ilk yayla Kocayayla. Arapoturağı Yaylası’nın gerçek ismi Arabaoturağı. Domaniç’ten İnegöl’e veyahut ters istikamete giden kağnı arabalarının, at arabalarının, kervanların ilk ya da son durak yeri imiş bir zamanlar burası. Dönemin ulaşım araçlarının mola verdiği yerin ismi değişerek şuan ki halini almış.

firinda kurufasulye

Bizi buraya çeken lezzet; 1992 yılından günümüze kadar geçen süre içerisinde kalitesinden hiçbir şey kaybetmeden gelen Etem Baba’nın meşhur kuru fasulyesi. Benim tercihim kaşarlı kuru fasulyeden yana oldu.

cibrika

Oba Sofrası’nda lezzet ve temizlik en üst seviyede, fiyatlar makul düzeyde. Tesisin bulunduğu yayla doğa harikası bir yer. Devasa gürgen ağaçları altında Etem Baba’nın kendi elleri ile yapmış olduğu kır lokantasının ilgi çekici olduğunu düşünüyorum. Lokanta içerisinde bölgeden toplanmış olan ağaç ve dal parçaları da çok ilginç.

Etem Baba (Etem Bey’in soy ismi Baba), çok ilginç bir insan. Ot ve mantar uzmanı. Bölgede bulunan tüm otları iyi tanıyor. Mantar konusunda uzmanlığı 105 çeşide kadar çıkmış durumda şimdilik (Kendisi, ilk mantar çıktığında, kendi özel yemeği olan bir mantar yemeğini birlikte yapmaya söz verdi).

Yemek isterken, bölgede çok bilinen kekik bitkisi ile akraba olan yerel ismi Çıbrıka olan baharatı istemeyi unutmayın.

Oba Sofrası, Arapoturağı Yaylası – İnegöl / Bursa

Etem Baba 0 (537) 291 06 77

Yazı ve fotoğraflar: İsmail Şahinbaş

 

Previous:

Çorbacı / Kastamonu

Next:

Nur Kasap / Pazaryeri

You may also like

Post a new comment