Evde hazırladığımız mantımızı haşladıktan sonra şu işlemleri yapıyoruz.
Tavamıza göz kararımıza göre margarini koyuyoruz. 2 veya 3 diş sarımsak, kuşbaşı doğranmış kırmızıbiber, önceden hazırlanmış kuşbaşı et, tere otu (ince kıyım).
Bunları birlikte soteliyoruz. Sonra mantımızı ilave ediyoruz ve bunu kekik ve soya sosu ile tatlandırıyoruz.
Gerekli malzemeler:
1 porsiyon mantıya;
40 gr kuşbaşı dana eti
½ kırmızıbiber
1 tutam tere otu
1 çay kaşığı kekik
2 çorba kaşığı soya sosu
Afiyet olsun…
Reis Usta Abdullah Ayvacık
Fotoğraflar: İsmail Şahinbaş
You may also like
-
18 Ağu
Tirilye Öz Sevil Dondurma, Mudanya / Bursa
YemekAli Paşa Saymaz, Karadeniz kökenli ilginç bir girişimci. 1963 yılından günümüze pasta ve dondurma üretiyor. ...
-
30 Mar
Esentepe Lokantası – Palu / Elazığ
YemekPalu şehir merkezinde bulunan lokantada son derece lezzetli yemekleri yemek mümkün. Temiz bir işyeri. Bölge ...
-
26 Eki
Domates Mantarı Kızartması / Pazaryeri
YemekDomates mantarı, isminden de anlaşılacağı gibi aynı olgunlaşmış domatese benziyor. Bu tür mantarlar Pazaryeri’nde hem ...
-
03 Kas
Balıkçı Mustafa, Boğazova – İnegöl / Bursa
YemekBalıkçı Mustafa Boğazova’da, ulu gürgen ağaçları altında, ortasından geçen derenin kenarında bulunan bir işletme. İnegöl’e ...