Reis Usta’dan Rum Mantısı

27 Aralık of 2010 by

Evde hazırladığımız mantımızı haşladıktan sonra şu işlemleri yapıyoruz.

Tavamıza göz kararımıza göre margarini koyuyoruz. 2 veya 3 diş sarımsak, kuşbaşı doğranmış kırmızıbiber, önceden hazırlanmış kuşbaşı et, tere otu (ince kıyım).

Bunları birlikte soteliyoruz. Sonra mantımızı ilave ediyoruz ve bunu kekik ve soya sosu ile tatlandırıyoruz.

 

Gerekli malzemeler:

1 porsiyon mantıya;

40 gr kuşbaşı dana eti

½ kırmızıbiber

1 tutam tere otu

1 çay kaşığı kekik

2 çorba kaşığı soya sosu

 

Afiyet olsun…

Reis Usta Abdullah Ayvacık                                                                                                                                

Fotoğraflar: İsmail Şahinbaş

Previous:

Reis Usta’dan Ispanaklı Ballı Yayım

Next:

Reis Usta’dan Safranlı Düğün Çorbası

You may also like

  • 16 Mar

    Mervey Lokantası / Keles

    Yemek

    Uludağ’ın güney yüzünü herkesin görmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu doğa, Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde olsa gezginlerimiz ...

  • 25 Tem

    Dıngılıgül Lokantası

    Yemek

    Yönünüzü bir gün Iğdır’a çevirin. Ağrı Dağı’nın kuzey eteklerinde yer alan ve üç ülkeye sınırı ...

  • 26 Ara

    Reis Usta’dan Ispanaklı Ballı Yayım

    Yemek

    Benim adım Reis Usta. İşim sanat (yani zanaat). Sanatın adı aşçılık. Aşçılığın adı, her renkte ...

  • 15 Şub

    İzmit Simidi

    Yemek

    Ülkemizde en fazla sevilen ve tüketilen besinlerden birisi olan simit bu özelliği nedeniyle Türkiye’nin hemen ...

Post a new comment