Reis Usta’dan Rum Mantısı

27 Aralık of 2010 by

Evde hazırladığımız mantımızı haşladıktan sonra şu işlemleri yapıyoruz.

Tavamıza göz kararımıza göre margarini koyuyoruz. 2 veya 3 diş sarımsak, kuşbaşı doğranmış kırmızıbiber, önceden hazırlanmış kuşbaşı et, tere otu (ince kıyım).

Bunları birlikte soteliyoruz. Sonra mantımızı ilave ediyoruz ve bunu kekik ve soya sosu ile tatlandırıyoruz.

 

Gerekli malzemeler:

1 porsiyon mantıya;

40 gr kuşbaşı dana eti

½ kırmızıbiber

1 tutam tere otu

1 çay kaşığı kekik

2 çorba kaşığı soya sosu

 

Afiyet olsun…

Reis Usta Abdullah Ayvacık                                                                                                                                

Fotoğraflar: İsmail Şahinbaş

Previous:

Reis Usta’dan Ispanaklı Ballı Yayım

Next:

Reis Usta’dan Safranlı Düğün Çorbası

You may also like

  • 27 Eki

    Senaver Mantarı Kızartması / Kestel

    Yemek

    Kuzey Uludağ’ın eteklerinde yer alan Alaçam ve Gözede köyleri arasında toplamış olduğumuz ‘Senaver Mantarı’nın kızarmasının ...

  • 02 Mar

    Yenice Mangal Evi

    Yemek

    Yenice Mangal Evi, Karabük yönünden Yenice’ye varmadan önce iki petrol istasyonun hemen yanında bulunuyor. Yenice ...

  • 13 Kas

    Saklıbahçe – Palu / Elazığ

    Yemek

    Saklıbahçe Palu’da, Murat Nehri’nin hemen kıyısında, Karşıbahçeler Mahallesi’nde yer alıyor. İşletme, bahçe içerisinde çok güzel ...

  • 01 Eyl

    Et Sote / Beyağaç

    Yemek

    Beyağaç, Denizli’nin Muğla sınırında Sandras Dağları’nın kuzeyinde bir yerleşim yeri. Çılgın kalabalıktan uzak, hala selamın ...

Post a new comment