Reis Usta’dan Rum Mantısı

27 Aralık of 2010 by

Evde hazırladığımız mantımızı haşladıktan sonra şu işlemleri yapıyoruz.

Tavamıza göz kararımıza göre margarini koyuyoruz. 2 veya 3 diş sarımsak, kuşbaşı doğranmış kırmızıbiber, önceden hazırlanmış kuşbaşı et, tere otu (ince kıyım).

Bunları birlikte soteliyoruz. Sonra mantımızı ilave ediyoruz ve bunu kekik ve soya sosu ile tatlandırıyoruz.

 

Gerekli malzemeler:

1 porsiyon mantıya;

40 gr kuşbaşı dana eti

½ kırmızıbiber

1 tutam tere otu

1 çay kaşığı kekik

2 çorba kaşığı soya sosu

 

Afiyet olsun…

Reis Usta Abdullah Ayvacık                                                                                                                                

Fotoğraflar: İsmail Şahinbaş

Previous:

Reis Usta’dan Ispanaklı Ballı Yayım

Next:

Reis Usta’dan Safranlı Düğün Çorbası

You may also like

  • 15 Eyl

    Aydo Dondurma – İznik / Bursa

    Yemek

    Ülkemizin her tarafında çoğu kimsenin bilemediği enfes lezzetler bulunuyor. Anadolu’nun pek çok yerinde girişimciler muhteşem ...

  • 25 Tem

    Dıngılıgül Lokantası

    Yemek

    Yönünüzü bir gün Iğdır’a çevirin. Ağrı Dağı’nın kuzey eteklerinde yer alan ve üç ülkeye sınırı ...

  • 01 Eyl

    Et Sote / Beyağaç

    Yemek

    Beyağaç, Denizli’nin Muğla sınırında Sandras Dağları’nın kuzeyinde bir yerleşim yeri. Çılgın kalabalıktan uzak, hala selamın ...

  • 27 Ara

    Reis Usta’dan Rum Mantısı

    Yemek

    Evde hazırladığımız mantımızı haşladıktan sonra şu işlemleri yapıyoruz. Tavamıza göz kararımıza göre margarini koyuyoruz. 2 ...

Post a new comment