Reis Usta’dan Safranlı Düğün Çorbası

17 Ocak of 2011 by

Akşamdan safranı ıslatıyoruz. Yapacağımız çorbanın tadı ve renginin daha güzel olması için 1 / 2 paket margarinimizi tencereye atıyoruz. Yağımız eridikten sonra hazırladığımız, ince kıydığımız; soğan, sarımsak ve biberi tencereye atıyoruz. Biraz soteledikten sonra yağımızı koyu kıvama getirene kadar un ilave ediyoruz.

Altın sarısı kıvamında kavuruyoruz. Soğuk sütle kızarmış unumuzu açıyoruz. Sonra kaynamakta olan safranlı sıcak suyumuzu ilave ediyoruz. Kıvamı duru da olmayacak, çok koyu da olmayacak. Bu iki kıvamın ortası olacak. Ayrı bir tavada ayrı hazırladığımız tavla zarı büyüklüğündeki etimizi sarımsak, kabuğu soyulmuş domatesle beraber soteleyeceğiz. Bir tutam dereotu da ilave edildikten sonra çorbamızın içine boca edeceğiz.

5 kişilik yemek için malzeme listesi:

125 gr margarin

150 gr un

2 adet çarliston biber

1adet kırmızıbiber

1 adet soğan (orta boy)

2 diş sarımsak

1 su bardağı süt

200 gr kemiksiz et

1 gr safran

1 adet domates

Tuz

Beyaz karabiber

Dereotu 

Afiyet olsun…

Yazı: Reis Usta (Abdullah Ayvacık), fotoğraflar: İsmail Şahinbaş

Previous:

Reis Usta’dan Rum Mantısı

Next:

İzmit Simidi

You may also like

Post a new comment