Ali Paşa Saymaz, Karadeniz kökenli ilginç bir girişimci. 1963 yılından günümüze pasta ve dondurma üretiyor. Kendisini diğer meslektaşlarından ayıran en önemli özelliği ise doğal olarak dondurmayı ısrarla üretmesi. Bu ürettiği dondurmanın külahını da kendisi yapıyor.
Ülkemizde doğal olarak dondurma yiyebileceğimiz çok az yer var. Çok az dondurmacı katkısız dondurma üretiyor. Ali Paşa Saymaz’ın ürettiği kivi, böğürtlen, frambuaz, kestane, furitti, karamel (Bal badem), çikolatalı ve sütlü dondurma çeşitlerini afiyetle ve güvenle yiyebilirsiniz.
Ali Paşa Saymaz’ın ürettiği dondurmalar içerisinde sadece süt, şeker ve salep bulunuyor.
Ali Paşa Saymaz’ın yetenekleri doğal dondurma üretmekle sınırlı değil. Ali Bey, aynı zamanda doğal bal üretiminde de çok başarı.
Öz Sevil Unlu Mamulleri
Enverpaşa Mah. İskele Cad. No: 7, Tirilye – Mudanya / Bursa
(0224) 563 27 16
Yazı ve fotoğraflar: İsmail Şahinbaş
You may also like
-
06 Nis
Çınar Restoran – Orhangazi / Bursa
Yemekİznik Gölü’nün batısında, suya sıfır konuma bir yer burası. Eski iskelenin hemen yanında yer alan ...
-
21 Eki
Dedekülahı Kızartması / Pazaryeri
YemekAhi Dağı’nın belgeselini hazırlarken sevgili dostum Fatih Kınık, çekmiş olduğumuz kimi mantarları toplamış olduğunu gördüm. ...
-
17 Oca
Reis Usta’dan Safranlı Düğün Çorbası
YemekAkşamdan safranı ıslatıyoruz. Yapacağımız çorbanın tadı ve renginin daha güzel olması için 1 / 2 ...
-
15 Eyl
Aydo Dondurma – İznik / Bursa
YemekÜlkemizin her tarafında çoğu kimsenin bilemediği enfes lezzetler bulunuyor. Anadolu’nun pek çok yerinde girişimciler muhteşem ...